Organizatorii manifestaţiei susţin că obiectivul principal este de a reuni diverse grupuri, pentru a acţiona împreună împotriva politicilor economice şi sociale aplicate de Guvern.

Manifestanţii, care au venit cu fluiere şi pancarte, cer demisia guvernului condus de Viktor Orban, nemulţumiţi de bugetul conceput de executivul maghiar şi adoptat de Parlament. Înainte de începerea protestului a avut loc o ciocnire violentă între protestatari şi susţinători ai premierului Vikor Orban.

Potrivit MTI, mulţimea s-a îndreaptat spre Piaţa Kossuth din faţa Parlamentului.

Participanţii la protestul din faţa Parlamentului au scandat "Europa", "Viktator", "Nu vom permite să se întâmple aceasta", "Democraţie" şi au purtat steagul Ungariei.

Scene de luptă dintre protestatari şi grupările extremiste care susţin Guvernul Viktor Orban au precedat manifestaţia din centrul capitalei Ungariei. Poliţiştii au intervenit în forţă şi i-au îndepărtat din zonă pe susţinătorii premierului maghiar, care aveau steagul Uniunii Europene pe care au scris mesajul "NU".

Toată piața Jozsef Nador din centrul istoric al Budapestei este plină. Mii de persoane au venit aici să protesteze împotriva guvernului. Proteste au loc și în alte 12 orașe din Ungaria, dar și în New York, Londra, Paris și Bruxelles.

Protestatarii îi reproşează premierului Orban creşterea taxelor şi impozitelor, precum şi introducerea unor noi dări, toate prevăzute în bugetul pentru 2015, adoptat în această săptămână. O altă inţiativă susţinută de Viktor Orban este testarea pentru consumul de droguri a tuturor copiilor din Ungaria, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Manifestantii spun că nu se vor opri până când Guvernul nu le va asculta cerinţele. Alte proteste au fost deja anunţate pentru 31 decembrie şi 2 ianuarie.

Duminică seara, mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de bugetul pentru 2015.

Protestatarii, organizaţi de grupul deschis pe Facebook "60.000 pentru pensii private", s-au adunat în Piaţa Kossuth pentru a-l asculta pe Zoltan Vajda, principalul organizator al grupului, care a declarat că adoptarea bugetului reprezintă "momentul adevărului" şi, de asemenea, va arăta "dorinţa premierului Viktor Orban".