Sunteţi utilizator Nokia sau sunteţi pasionat de tehnologia verde? A fost lansat site-ul www.nokia.ro/mediu. Aici veţi găsi informaţii despre reciclare, ciclul de viaţă al produselor Nokia şi multe altele.

Reciclaţi vechiul telefon mobil

Mulţi oameni nu cunosc beneficiile ecologice rezultate în urma reciclării telefoanelor mobile uzate. În acest moment, potrivit unui studiu realizat de Nokia, doar 3% din telefoanele uzate sunt reciclate. Pe pagina Nokia dedicată mediului înconjurător veţi găsi cel mai apropiat punct de reciclare Nokia.
Lista este disponibilă la http://www.nokia.ro/reciclare.

Produse ecologice şi aplicaţii Nokia

Nokia oferă aplicaţii şi servicii gratuite care facilitează protejarea mediului înconjurător şi care pot fi descărcate de la www.nokia.ro/mediu. “Noi: compensăm” este un exemplu de astfel de aplicaţie şi care ajută la neutralizarea emisiilor de CO2 generate de avioane.

Fiţi un ambasador al mediului

Pe site-ul www.nokia.ro/mediu veţi găsi multe statistici şi sfaturi utile privind utilizarea dispozitivelor electronice, precum dezactivarea aplicaţiilor din telefon pe care nu le utilizaţi. De asemenea, scoaterea încărcătorului din priză atunci când acumulatorul este încărcat complet ajută la reducerea consumului de energie.

Nokia se străduieşte să reducă impactul produselor, soluţiilor şi operaţiunilor sale asupra mediului.

De asemenea, colaborează cu furnizorii săi pentru a optimiza performanţele ecologice ale lanţului de aprovizionare. Obiectivul  principal al companiei este cunoaşterea tuturor substanţelor conţinute de produsele sale, nu doar pe cele care pot fi dăunătoare şi de a se asigura că nu sunt periculoase pentru oameni şi pentru mediu atunci când sunt utilizate corespunzător. Totodată, Nokia colaborează cu WWF pentru a găsi noi modalităţi de optimizare a performanţelor ecologice ale dispozitivelor Nokia şi pentru a face cunoscute problemele de mediu tuturor membrilor companiei, promovând utilizarea energiei verzi în toate birourile, încurajând munca mobilă şi oferind angajaţilor companiei oportunitatea de a compensa emisiile cauzate de călătorille de afaceri.