Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar european din partea României, aşa că premierul Dăncilă trebuie să găsească repede o soluţie la această criză. Una dintre posibilităţi, care se pare că a mai fost discutată şi în trecut, este susţinerea lui Victor Ponta pentru funcţia de reprezentant al României în Comisia Europeană, notează Ştiripesurse.

Potrivit unor surse politice, negocierile dintre Victor Ponta şi Viorica Dăncilă pe această tema ar fi început în această vară, la Neptun, înainte ca ALDE să părăsească coaliţia de guvernare. La momentul respectiv, cei doi lideri politici s-ar fi certat pe această temă. Viorica Dăncilă i-a propus ulterior pentru postul de comisar european pe Rovana Plumb şi Dan Nica, iar curând au venit şi discuţiile care au dus la ruperea coaliţiei PSD-ALDE şi alianţa lui formaţiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu cu Pro România.

Acum, scenariul susţinerii lui Victor Ponta ar putea fi reactivat. Pe diverse canale, preşedintele Pro România ar fi transmis disponibilitatea de a renunţa la sprijinul acordat pentru moţiunea de cenzură care ar trebui depusă săptămâna viitoare, dacă va fi propus de PSD în funcţia de comisar european. Fără voturile formaţiunii lui Ponta, moţiunea de cenzură nu are şanse de izbândă. Rămâne de văzut ce soluţie va adopta Viorica Dăncilă, mai ales că, cel puţin în mod oficial, Victor Ponta a avut multe declaraţii anti-PSD în ultimele luni.