Palác Flóra a fost deschis în 2003 în urma unei investiții de 72 milioane de euro, investiție susținută de AFI Europe. În decembrie 2004, AFI Europe a vândut 50% din acțiunile pe care le deținea în cadrul centrului comercial către Avestus Capital pentru suma de 20 milioane de euro.
Achiziția centrului comercial de către Atrium European Real Estate reprezintă 40% din RIR (Rata Internă de Rentabilitate) după numai opt ani de operare.
Galeria comercială Palác Flóra are o suprafață totală închiriabilă de 37.600 metri pătrați, ce include 20.000 metri pătrați suprafață de retail și 17.600 metri pătrați de spații de birouri. Traficul centrului comercial a crescut treptat de-a lungul anilor, ajungând în prezent la circa 8 milioane de vizitatori anual. Mall-ul cuprinde 130 de chiriași aparținând unor branduri de renume precum Gant, Lacoste, Levis, Miss Sixty, Pepe, Sergio Tacchini, Triumph, Reserved, Cottonfield, Intersport și Vodafone.
În România, AFI Europe a dezvoltat centrul comercial AFI Palace Cotroceni şi a început construcţia celui de-al doilea mall la Ploieşti. Compania mai are în plan construcţia altor două centre comerciale în Bucureşti, pe fosta platformă Laromet, şi în Arad.