Dezvoltatorul şi constructorul Impact a reuşit să-şi vândă toate apartamentele rămase nevândute în ansamblul Greenfield. Luna februarie a debutat cu două târguri imobiliare, ambele aducând rezervări de contracte companiilor prezente. Potrivit Impact, numărul de rezervări de locuinţe a crescut cu 40% faţă de luna ianuarie 2009 şi cu 80% faţă de luna decembrie 2008. În acelaşi timp, numărul contractelor şi antecontractelor a crescut cu 50% faţă de prima lună a lui 2009.

„Clienţii au plătit integral valoarea antecontractelor sau au optat pentru închiriere cu opţiune de cumpărare (leasing imobiliar n. red). Mulţi  au ales mentoda noastră de finanţare directă a locuinţei”, declară reprezentanţii Impact.

După cum spun companiile prezente la târg, clienţii au fost interesaţi în mare parte de apartamente finalizate, chiar mobilate, de două şi trei camere, însă au optat şi pentru garsoniere. „Este un semn că vizitatorii au nevoie reală de locuinţă şi că nu pot amâna la nesfârşit momentul achiziţiei. Încercăm să venim în întâmpinarea acestora cu soluţii de locuire adaptate la nevoile clientului şi la posibilitaţile sale reale”, a declarat Carmen Săndulescu, Director Executiv Financiar al IMPACT Developer & Contractor.

Un procent mai mic de creştere a numărului de rezervări, 15%, îl declară şi cei de la grupul Comfort, aparţinând fraţilor Ionuţ şi Robert Negoiţă. „Încă nu am definitivat rezervările şi antecontractele de la cele două târguri, dar din ce ştim până acum numărul rezervărilor este cu 15% mai mare faţă de perioada octombrie – decembrie 2008”, spun reprezentanţii proiectului Domus Stil al celor de la Comfort. Cei care au semnat un contract de rezervare au plătit 5.000 de euro. Valoarea antecontractului este 30% din preţul total al apartamentului, restul banilor urmând a fi achitat la recepţia apartamentului.

Şi fondul de investiţii american,  RPF Development, care dezvoltă complexul imobiliar Vitan Residence din apropierea Bucureşti Mall a avut rezultate pozitive în urma celor două târguri.

„Am semnat rezervările pentru locuinţe în valoare de 600.000 de euro fără TVA pe perioada celor două târguri”, spune Adrian Achim, directorul de vânzări al companiei. În următoarele trei săptămâni, noii proprietari trebuie să achite avansul de 25% din valoara totală a apartamentului.  Preţurile pentru o locuinţă cu două camere pornesc de la 99.000 de euro + TVA.

„Suntem încântaţi de cum au decurs lucrurile la cele două târguri şi suntem încrezători că piaţa imobiliară îşi va reveni”, adaugă Achim. Vitan Residence este un proiect în valoare de 31 de milioane de euro, iar peste 70% din apartamente au fost deja contractate de la sfârşitul anului trecut. Reprezentanţii companiei declară că proiectul va fi finalizat conform graficului, în octombrie 2009.