ProLogis, unul dintre principalii furnizori globali de spaţii de distribuţie, a anunţat astăzi că închiriază 8.400 de metri pătraţi din spaţiile recent dezvoltate în Bucureşti către Geodis, furnizor de servicii de logistică şi transport internaţional pentru terţi, parte a SNCF (Căile Ferate Franceze), cunoscut în România drept Geodis Calberson.

Geodis va ocupa spaţiul într-una dintre clădirile din ProLogis Park Bucharest A1, parc logistic modern situat de-a lungul autostrăzii Bucureşti-Piteşti, principala conexiune est-vest a României, la aproximativ 23 de kilometri vest de Bucureşti. Geodis este clientul ProLogis în nouă ţări din Europa şi va utiliza spaţiul din România drept centru regional de distribuţie pentru a deservi clienţii care solicită servicii logistice pe teritoriul României.

„Nu este atipic să observăm o cerere pentru servicii de calitate în contextul în care condiţiile economice se atenuează, iar acest fenomen se extinde în Europa Centrală şi de Est“, a spus Ben Bannatyne, managing director ProLogis. „Suntem încântaţi de faptul că spaţiile noastre de înaltă calitate continuă să atragă companii de top precum Geodis şi că putem colabora cu ei din nou în unul dintre parcurile noastre. ProLogis Park Bucharest A1 este o alegere excelentă, nu doar pentru poziţionarea strategică între estul şi vestul Europei, ci şi pentru design-ul şi construcţia sustenabile“.

„Geodis este un client global pentru ProLogis, iar parteneriatul nostru este unul puternic, pe termen lung. Ştim din experienţă că pentru dezvoltarea unei afaceri sunt necesari parteneri de încredere care să ne sprijine în acest proces. ProLogis este un astfel de partener, alături de care putem realiza obiectivul de a deveni cei mai buni în domeniul transportului şi logisticii. Acesta este cel de-al treilea contract de închiriere pe care îl semnăm cu ProLogis în România şi este cea mai bună dovadă a faptului că suntem pe deplin satisfăcuţi de clădirile extraordinare pe care le oferă ProLogis Park Bucharest A1“ a spus Pierre Kosc, Director General Geodis Calberson Romania.

ProLogis Bucharest A1 cuprinde patru clădiri totalizând 108.600 de metri pătraţi de spaţiu industrial de clasă A, dintre care 28.000 de metri pătraţi sunt certificaţi conform standardelor EPC. Parcul a fost recunoscut drept „Cel mai bun proiect imobiliar industrial din Europa de sud-est“ în cadrul Galei SEE organizată de către Europaproperty.com. Acesta este cel de-al doilea an consecutiv în care ProLogis Park Bucharest A1 este laureat al acestui prestigious premiu.

În afară de Geodis, printre clienţii parcului se numără Augsburg International Impex, cargo-partner, Centrum Logistics, Flamingo Romania, Gefco, Kuehne+Nagel şi Omega Transport & Logistics.