"Cred că ar trebui să încurajăm consumul de legume româneşti. Noi, la Ministerul Agriculturii, vrem să încurajăm consumul de legume româneşti şi avem în pregătire un proiect, un pachet legislativ, care să introducă în hipermarketurile din România colţuri de produse româneşti. În scurt timp sper să fie vizibil şi românii să vadă acest lucru. Săptămâna viitoare vom vorbi cu reprezentanţii hipermarketurilor şi sper în cel mai scurt timp să se agreeze cu dânşii acest demers şi să punem în practică acest proiect", a afirmat Daniel Constantin, cu ocazia startului dat la prepararea unei salate uriaşe de 20 de tone, care va avea în compoziţie în majoritate produse autohtone, scopul fiind intrarea în Cartea Recordurilor.

Ministrul a arătat, în context, că România are produse care să satisfacă piaţa românească şi a insistat că trebuie încurajat consumul produselor româneşti.

Referitor la preţuri, Daniel Constantin a spus că acestea sunt date de piaţă, completând că ‘într-o economie de piaţă funcţională cum este în România nu sunt multe instrumente la îndemână’.

"Ceea ce se poate face am făcut deja, am compensat în acest an anumite pierderi înregistrate de fermieri şi vom compensa în continuare în limita bugetului, dar sigur trebuie să revenim la un sistem care să aibă o irigare constantă. Avem sere şi solarii care asigură totuşi o producţie constantă pe piaţă", a susţinut Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a precizat că şi-ar dori ca în viitor să se organizeze şi concursuri pentru cele mai gustoase salate de legume şi fructe din lume.
Sursa: Agerpres