Vineri, vremea va înregistra valori mult mai mari decât cele normale perioadei astfel cã maximele se vor încadra între 14 şi 21 de grade, iar cele minime între 1 şi 10 grade.

Cerul va avea înnorãri, mai accentuate şi în general persistente în nordul, centrul şi estul ţãrii, unde cu o probabilitate mai mare începând cu orele serii, pe arii restrânse temporar va ploua slab. La munte, în special la altitudini mari spre sfârşitul intervalului precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat.

În Capitală, vremea va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade.

Schimbări radicale de temperatură

Sâmbătă, cerul va fi mai mult noros, iar dinspre nord aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Vor fi ploi, care din a doua parte a intervalului cu precãdere în jumãtatea nordicã a ţãrii şi în zonele submontane, local se vor transforma în lapoviţã apoi în ninsoare.

La munte, ziua vor fi precipitaţii mixte, iar noaptea va ninge. Ziua vor fi intensificãri temporare ale vântului în vest, nord-vest şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest, iar noaptea vântul se va intensifica în mare parte a ţãrii, viteze mai mari urmând a se înregistra în zonele montane şi pe arii restrânse în sud-est.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 6 şi 19 grade, iar cele minime între -6 şi 6 grade.

În Capitală, cerul va fi înnorat în a doua parte a intervalului când temporar se vor semnala precipitaţii. Vor fi prezente ploile, iar dimineaţã va fi în creştere probabilitatea ca ploile sã se transforme în lapoviţã şi ninsoare.

Vântul slab şi moderat ziua, se va intensifica treptat pe parcursul nopţii. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Ultima zi a weekendului debutează cu ploi în regiunile sudice, cu posibilitate de transformare în lapoviță și ninsoare. Vor fi variații mari de temperatură. După căldura de sâmbătă, duminică vom avea parte de o zi de iarnă autentică.