104-13615-1.jpgLa începutul săptămânii, evoluţia acţiunilor a fost extrem de negativă. În ultimele două zile însă, bursa a crescut puternic, pe fondul unei adevărate avalanşe de informaţii şi evenimente pozitive. Foarte multe companii au anunţat în ultima perioadă profituri cu mult peste estimările pieţei, în contradicţie cu pesimismul puternic (şi credem noi nejustificat) pe care investitorii locali şi cei externi l-au manifestat în ultima vreme faţă de emitenţii BVB.

Toate aceste ştiri foare bune s-au manifestat pe fondul unei tendinţe pozitive a pieţelor europene, nord-americane şi asiatice. Ca atare, dintr-o dată interesul pentru bursă a crescut, iar valoarea tranzacţiilor s-a situat timp de mai multe zile peste 10 milioane de euro. Preţurile au urcat semnificativ, în special pe segmentul SIF, care în zilele anterioare fusese puternic şi fără motiv lovit de conjunctura negativă de piaţă.

Este sigur că pe piaţa de capital nimic nu e sigur. Totuşi, noi credem că în acest moment există foarte mari şanse ca inversarea de trend să se fi petrecut deja şi, ca atare, zona de 6.750 puncte pentru BET şi 48.000 – 50.000 pentru BET-FI să se constituie în suporturi puternice sub care cotaţiile să nu mai coboare cel puţin pe un orizont de două – trei săptămâni.

sursa: www.ktd.ro

Capital – Editia nr. 20, data 21 mai 2008