Piaţa bursieră a cunoscut câteva şedinţe de creştere destul de susţinută, în special pe segmentul SIF-urilor, dar şi al celorlalte societăţi din domeniul financiar.

În rest însă, acţiunile companiilor farmaceutice au stagnat, titlurile emise de cele două societăţi din domeniul petrolier au scăzut (în cazul RRC scăderea fiind chiar foarte accentuată), iar nou-intratele la bursă Alumil şi Transelectrica s-au situat, la rândul lor, pe un trend descendent. În ultima parte a săptămânii, chiar şi companiile din domeniul financiar s-au molipsit de tendinţa descendentă, aşa că putem considera că întreaga piaţă se află acum într-o perioadă de corecţie.

Cel mai probabil, aceasta va fi doar temporară şi de amploare redusă, dar deocamdată este mai prudent să aşteptăm înainte de a ne pronunţa categoric. Reamintim că luna aceasta au trecut datele de înregistrare pentru majorări de capital şi, respectiv, alocare de dividende pentru majoritatea titlurilor deţinute în portofoliul Capital, fapt care a determinat corecţii normale şi obiective de preţ pentru acestea. Ne aşteptăm însă ca în lunile următoare să primim dividende pentru titlurile BRD-GSG, Transelectrica, SIF2, Alumil şi SIF5 şi acţiuni gratuite în proporţie de 0,25 la una deja deţinută pentru Biofarm şi o acţiune la una deja deţinută pentru SIF3.

44-2929-26baniidumneavoastra22.jpg

Sursa: www.ktd.ro