Tendinţa pieţei în săptămâna care a trecut a fost uşor descendentă. Către final, preţurile au scăzut destul de accelerat pentru unii emitenţi (în special SIF-uri) ca urmare a contagiunii negative cu pieţele bursiere din jur (care la rândul lor au afişat scăderi importante în perioada respectivă). Uterior însă, cotaţiile au revenit energic, recuperând cea mai mare parte a scăderilor. Indicii pieţei au crescut uşor, BET cu circa 1%, iar BET-FI cu aproximativ 0,6%. Mişcările pozitive au aparţinut însă mai degrabă punctual unor companii lider (caracterizate astfel pentru ponderile mai ridicate în indice), în vreme ce majoritatea celorlalte (cu ponderi mai reduse în indice) au stagnat sau au scăzut uşor.

Conjunctura de piaţă rămâne una dificilă, fără trenduri clare. Şedinţele de creştere alternează cu cele de scădere, astfel că, pe ansamblu, mişcarea cumulată a preţurilor nu este semnificativă. Lichiditatea se situează în scădere în această lună, şi nu prea există motive serioase pentru a ne aştepta ca ea să crească în săptămânile următoare.
Cât priveşte tendinţa viitoare (pe termen mediu) a preţurilor pentru cele mai urmărite acţiuni de la BVB, probabil că vom avea mai multe semnale clare în cursul următoarelor zile.

47-3495-26baniidumneavoastra25.jpg

sursa: www.ktd.ro