70-6824-1.jpgPiaţa bursieră a continuat să scadă. Scăderile au fost mai ample decât ne-am aşteptat, astfel că randamentul portofoliului Capital s-a diminuat cu aproape 8 procente faţă de calculul anterior. Scăderile cele mai ample au avut loc chiar pe companiile care în mod normal sunt considerate stabile şi cu risc mai redus în comparaţie cu alţi emitenţi: BRD-GSG şi Transelectrica. Şi titlurile SIF au consemnat deprecieri accentuate ale cotaţiilor, în special acţiunile SIF1 Banat-Crişana şi SIF4 Muntenia.

Cel mai bine s-au comportat acţiunile SIF3 Transilvania, urmate de SIF2 Moldova şi SIF5 Oltenia. Am profitat de conjunctura negativă a bursei şi am răscumpărat jumătate din acţiunile SIF3 vândute în săptămânile anterioare. Alte modificări asupra portofoliului nu am operat deocamdată. Cel puţin pentru moment, strategia noastră vizează păstrarea poziţiilor actuale, chiar dacă unele dintre ele sunt în pierdere, până la momentul la care piaţa va reveni pe ciclu de creştere.

La momentul în care se va lansa oferta publică a Transgaz vom încerca să disponibilizăm circa 20% din portofoliu pentru a subscrie în ofertă, însă decizia de vânzare se va lua gradual şi în funcţie de emitenţii la care piaţa va permite o ieşire în bune condiţii din plasamentele respective.

Sursa: www.ktd.ro