68-6610-1.jpgEvoluţia bursei din ultima perioadă nu prea ne dă motive de entuziasm şi nici argumente pentru a efectua tranzacţii. Am avut o tendinţă de stagnare a preţurilor sau de scădere uşoară. Chiar dacă pe parcurs au mai fost şi şedinţe de creştere, totuşi, pe ansamblul perioadei, cotaţiile au fost pe o pantă negativă.

Dintre titlurile deţinute în portofoliul Capital, cel mai bine s-au menţinut SIF3 şi SIF4, iar scăderi notabile au avut SIF4, ALU şi IARV. Singurul plasament care a evoluat pozitiv a fost Biofarm care, pe fondul apropierii datei de înregistrare pentru majorare de capital cu 73% prin subscriere cu numerar la valoarea nominală, a continuat trendul pozitiv al ultimelor săptămâni şi a atins maximul de 0,98 lei pe acţiune.

Pe plan intern, se pare că nu vom avea evenimente ce ar impulsiona evoluţia bursei, iar pe plan extern, chiar dacă tendinţa este de creştere pentru majoritatea indicilor, încă există reţineri din partea investitorilor. Cea mai importantă veste care ar putea avea un impact asupra deciziilor investitorilor în următoarea perioadă este aceea că Transgaz este acum cu un pas mai aproape de listare şi că, probabil, acest eveniment va avea loc înainte de finalul anului.

sursa: www.ktd.ro