Piaţa a continuat să crească în săptămâna analizată (27 iunie – 4 iulie), dar în ultimele două şedinţe de tranzacţionare au început să apară timide semne de oboseală, ce-i drept, manifestate, deocamdată, doar pe segmentul SIF. Aceasta ne aduce într-o stare de atenţie pentru posibile marcări parţiale de profit.

Totuşi, nu suntem încă foarte convinşi că ar trebui să procedăm aşa, dat fiind că ne aşteptăm ca pe final de an să avem din nou parte de un trend ascendent destul de vizibil al bursei. Este însă posibil ca următoarele două luni de vară să fie ceva mai lente şi, de aceea, analizăm şi această ipoteză, a unor marcări parţiale de profit şi reintrare în piaţă în cursul lunilor septembrie/octombrie. Faptul că deja avem circa 17% din portofoliu sub formă de lichidităţi ne determină să nu ne grăbim.

Situaţia SIF3 Transilvania pare să se mai fi limpezit (cel puţin parţial), dar noi preferăm să păstrăm acţiunile în portofoliu cel puţin până la epuizarea tuturor posibilităţilor de atac asupa deciziei de majorare de capital social, pentru a nu risca în mod inutil (dat fiind că în situaţia noastră, indiferent ce se va întâmpla, atâta timp cât avem acţiunile în portofoliu, vom conserva probabil o rată consistentă de profit din acest plasament).

51-4094-tabel.jpg
sursa: www.ktd.ro