Scăderile semnificative pe care sectorul financiar le-a înregistrat în ultima săptămână au făcut ca profitul portofoliului să se diminueze la jumătate faţă de cel înregistrat în prima zi a anului. Pentru celelalte titluri în afara SIF-urilor, scăderile nu au fost de amploare, acestea dând dovadă de relativă stabilitate, ceea ce a fost un factor de echilibru în evoluţia portofoliului.

Disponibilităţile băneşti existente iniţial sunt aproape în întregime alocate pe diverse titluri selectate de noi şi, cel puţin în prezent, nu ne propunem să lichidăm din plasamente decât eventual deţinerile de OLT, ATB şi VNC, care până acum nu au confirmat aşteptările decât în prea mică măsură.
Restul emitenţilor, adică SIF-urile şi celelalte două companii financiare (adică BRD şi BRK), Transelectrica (reprezentantă a sectorului utilităţilor) şi Petrom (singura companie din domeniul resurselor energetice de la BVB care, în ultimii doi ani, a avut rezultate financiare constant bune) vor rămâne în portofoliu, cel puţin câteva săptămâni, deoarece considerăm că scăderile pe care le-a avut piaţa nu reprezintă decât o etapă de corecţie pe fundalul unui trend pe termen mediu în continuare ascendent. 

19-947-tabel.jpg

Sursa: www.ktd.ro