Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat o scadere cu 30% a profitului in cel de-al treilea trimestru al anului in curs, pe fondul scaderii preturilor.

Astfel, profitul net al companiei a scazut pana la 1,09 miliarde de euro, sau 29 de centi pe actiune, de la 1,56 miliarde de euro, sau 40 de centi pe actiune, in perioada similara a anului trecut. Si vanzarile companiei au inregistrat un regres de 5,1 procente, pana la 12,2 miliarde de euro, sub asteptarile analistilor. Acestia au prevazut un profit de 1,12 miliarde de euro si vanzari de 12,7 miliarde de euro.

Nokia a inregistrat, de asemenea, si o scadere a cotei de piata, pana la 38%, fata de 40% in ultimele trimestre. Oficialii companiei finlandeze au anuntat insa ca in urmatorul trimestru nu se va observa o schimbare majora a cotei de piata. Acestia au mai adaugat ca mizeaza pe vanzari ridicate in perioada sarbatorilor de iarna.

La inceputul lunii in curs Nokia a lansat o adevarat ofensiva pe piata terminalelor inteligente, prin lansarea primului sau terminal full touchscreen, 5800 XpressMusic, cunoscut sub numele de cod Tube.

Sursa: Bloomberg