ING Group, institutie financiara din care face parte si ING Romania, a realizat in primele trei luni ale acestui an un profit net de doua miliarde euro, reprezentand o crestere de 3,3% fata de primele luni ale anului 2005. In aceeasi perioada, profitul net pe actiune s-a majorat cu 4,1%, de la 0,89 euro la 0,93 euro.


“Performantele realizate reflecta decizia Comitetului Executiv al ING Group de a investi cu precadere in activitatile cu potential ridicat de crestere. Costurile se mentin la nivelele preconizate, pe masura ce continuam sa ne concentram eforturile asupra unor obiective prioritare, cum ar fi calitatea executiei si cresterea eficientei”, a declarat Michel Tilmant, presedintele Comitetului Executiv al ING Group.

La aceste rezultate au contribuit atat activitatea asigurarilor de viata pe pietele in curs de dezvoltare, cat si serviciile bancare pentru populatie, care au inregistrat un profit brut in crestere cu 43,7%.

Profitul din asigurarile de viata a sporit cu 14,4%, principalele zone care au contribuit la crestere fiind Asia, Americile si Europa Centrala, in timp ce profitul din activitatile bancare globale a avansat cu 12 procente datorita extinderii serviciilor bancare pentru populatie, serviciilor bancare prin internet si a activitatilor ING Real Estate.

ING Group este o institutie financiara internationala de origine olandeza, care ofera servicii bancare, de asigurari si de managementul activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii, din 50 de tari. Cu un personal de peste 115.000 de angajati, grupul cuprinde o gama variata de companii, care deservesc clientii sub numele ING.

Sursa: ING, 11 mai 2006