Fondul de investitii austriac Immoeast a achizitionat pentru circa 200 de milioane de euro portofoliul imobiliar al companiei Longbridge, format din cinci proiecte rezidentiale cu o suprafata totala de 300.000 mp. Cel mai mare dintre aceste proiecte este Ventilatorul Park.

Proiectele vor fi realizate in urma unui joint venture cu un partener local.La acestea se aduga si platforma Rocar, une va fi dezvoltat proiectul de retail Rocar Park cu 60.000 mp suprafata de inchiriat. O alta dezvoltare comerciala ce a intrat in protofoliul Immoeast este amplata in Brasov.

Cu toate acestea, activele Immoeast si-au redus valoarea in trimestrul trei al anului fiscal 2007-2008 si a afisat o scadere de 22% a profitului operational, potrivit raportului financiar al companiei. Si valoarea actiunilor companiei a scazut de la peste 7 euro/actiune in aprilie 2007 la sub 5 euro/actiune la sfarsitul anului trecut.

 

Immoeast detine in Romania 125 de proiecte cu o suprafata totala inchiriabila de peste 4,7 milioane mp ceea ce reprezinta 30% din portofoliul companiei. Valoarea estimata a proprietatilor se apropie e 1,5 miliarde de euro. In ultimul raport al companiei se arata si faptul ca treptat Immoeast isi va directiona atentia catre pietele din Rusia si Ucraina.

Data: 21 martie 2008

Sursa: Immoeast