În campania electorală, Dănăilă spunea că "politica este o poveste despre oameni, despre caractere", iar politicienii sunt diferiţi şi au valori şi principii diferite. 

"Am auzit de mai multe ori oameni care spun că toţi suntem la fel. Aş vrea să le transmit celor dezamăgiţi (…) că nu toţi cei care candidează sau care fac politică sunt la fel. Suntem diferiţi, avem alte valori şi principii la care ne raportăm. Şi, pentru că în viaţă comparaţia este suverană, îmi permit, cu smerenia şi modestia cuvenită, să vă întreb foarte simplu: eu şi cu Iliescu suntem la fel? Şi vă mai întreb ceva: Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea sunt la fel? Da, despre asta este vorba. Politica este o poveste despre oameni, despre caractere, respect, despre responsabilitate şi despre foarte multă muncă. Cei care gândesc aşa să vină alături de noi în Parlament şi să facă politică în beneficiul cetăţeanului. Cei care gândesc altfel să stea acasă, pentru că acolo le este locul", afirma neurochirurgul Leon Dănăilă. 

El susţinea că nu ar fi avut tentaţia să devină membru al altei formaţiuni politice pentru că "celelalte partide au oameni mai corupţi". "Mie corupţia nu îmi place şi am spus că, dacă o să intru în Senat, două lucruri am să caut să le distrug: corupţia şi incompetenţa. Astea două merg mână în mână", preciza academicianul. 

Medicul Leon Dănăilă a realizat peste 40.000 de intervenţii chirurgicale, a obţinut 10 brevete de inovator şi 18 de inventator. 

În 2015, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer. 

Potrivit declaraţiei de avere, academicianul Leon Dănăilă nu deţine terenuri, case, maşini şi nici bijuterii, tablouri sau obiecte de artă. El are un depozit bancar la CEC, în cuantum de 70.000 de lei. Dănăilă nu are nici credite şi nici nu a dat bani cu împrumut. Anul trecut a avut venituri totale de 122.400 de lei, de la Academia de Ştiinţe Medicale, unde este membru titular, de la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti, unde este medic primar, şi de la Academia Română, al cărui este membru. 

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: