Profesorul Tim Spector susține că nici campaniile de vaccinare, nici măsurile de testare, nu sunt suficiente pentru a ține răspândirea virusului sub control, așa cum se poate observa acum. Omul de știință din spatele aplicației Zoe Covid Study a explicat că experții au acum o înțelegere mai bună a coronavirusului decât în ​​2020, când credeau că au de trecut doar hopul acelui an.

”S-a dovedit în mod clar că nu este cazul, deoarece acum ne dăm seama că numai vaccinurile, chiar și în țările care au rate de vaccinare mai mari decât în Marea Britanie, nu sunt soluția finală la acest lucru. Avem nevoie de o combinație de măsuri. Trebuie să extindem programul de vaccinare pentru a include trei doze”, susține el.

„De asemenea, trebuie să realizăm că vor exista infecții din ce în ce mai puternice. Acum știm că persoanele vaccinate pot transmite în continuare virusul și că acestea vor trece prin populațiile noastre”, adaugă Spector, potrivit YorkshireEveningpost.

Vaccinarea nu e suficientă pentru a opri răspândirea virusului

El a explicat că, deși vaccinurile au ajutat mult la reducerea infecțiilor, doar vaccinarea nu e suficientă pentru a opri răspândirea virusului. Motiv pentru care susține că vor trebui luate și alte măsuri, cum ar fi extinderea vaccinării cu trei doze, utilizarea unei combinații de flux lateral și teste de anticorpi pentru a identifica cine este expus riscului de a avea infecții incipiente.

”Va trebui să înțelegem că e nevoie să controlăm într-un fel virusul pentru a nu mai avea atât de multe pierderi de vieți omenești”, spune Spector. ”Iar pentru a face acest lucru e nevoie de o combinație de vaccinuri și de medicamente. De asemenea, trebuie să menținem unele măsuri de sănătate publică pentru a avea cifrele cât mai scăzute”, susține expertul.

Guvernul de la Londra a anunțat recent introducerea vaccinării obligatorii anti-Covid pentru personalul medical din Anglia. Autoritățile urmează modelul Franței, Italiei și al unora dintre statele americane, impunând lucrătorilor din domeniul sănătății să se vaccineze.

Guvernul britanic nu a luat în discuţie reintroducerea unor noi restricţii

Până acum, guvernul britanic nu a luat în mod serios în discuţie reintroducerea unor noi restricţii.

În Anglia, utilizarea obligatorie a măştilor în interior sau cerinţa de a prezenta dovada vaccinării sau un test negativ au fost mai degrabă excepţia decât regula.