Aceasta este a doua cea mai bună rată de creştere din 2015, după cea de 6,8 % din iunie, şi reflectă semnalele de îmbunătăţire din sectorul industrial, menţionează BNE, în contextul unei încetiniri a creşterii economiei Chinei, în care cifrele "discrete" din industrie au reprezentat unul dintre principalii factori.

La nivelul anului (ianuarie-noiembrie), producţia din sectorul secundar a crescut cu 6,1 % comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.

Indicele măsoară activitatea companiilor cu venituri anuale de peste 20 milioane yuani (3,11 milioane dolari) şi este unul dintre principalii indicatori din sectorul secundar, care în cea de-a doua economie a lumii reprezintă peste 40% din PIB.

În cadrul acestui indicator, sectorul de prelucrare a înregistrat o creştere de 7,2% în noiembrie, în timp ce producţia minieră s-a majorat cu numai 0,3%, cu o zecime mai puţin faţă de luna anterioară.

În ceea ce priveşte producţia de electricitate, energie termică, gaze şi apă creşterea a fost de 2,2 % în noiembrie, faţă de aceeaşi lună din 2014, după ce cu o lună înainte se înregistraseră cifre negative (-0,3 %).

SURSA: Agerpres