Cu doar câteva zile în urmă, Aurus a prezentat la expoziția auto de la Moscova sedanul de lux Senat, iar oficialii companiei au anunțat și iminenta lansare a unui SUV în viitorul apropiat. Poziționată ca rival direct al celor de la Rolls-Royce sau Bentley, marca din marele stat de la răsărit este deținută de un institut rus de cercetare în domeniul automobilelor cunoscut sub acronimul NAMI, împreună cu producătorul de mașini Sollers, partener al Ford pe piața din Rusia.

Aurus are în plan o producție de doar 150 de unități pe an, însă imediat ce noua uzină a firmei va fi finalizată, numărul de mașini care va ieși anual de pe linia de asamblare ar putea urca – în funcție de cerere – până la circa 5.000. Există chiar ambiții pentru o producție de 10.000 de exemplare pe an.

 

La prezentarea de la Moscova, ministrul rus al comerțului, Denis Manturov, a ținut să menționeze că oficialii statului vor putea trece de la actualele limuzine importate la cele de producție indigenă, iar CEO-ul Aurus, Franz Gerhard Hilgert, fost director în cadrul diviziei Mercedes-Benz a grupului german Daimler, a declarat că marca va ocupa „o poziție fermă în clubul brandurilor legendare”.

Noul Aurus Senat are sub capotă un propulsor V8 de 4.4 litri realizat „in-house” de companie. Acesta este cuplan cu un sistem hibrid cu ajutorul căruia puterea urcă până la 598 CP. Această forță este trimisă către toate cele patru roți printr-o cutie automată de viteze cu nouă trepte. Tehnologia de la bord include, printre altele, tempomat adaptiv, frână de urgență automată și poate fi comandată cu un blindaj extrem de puternic.

Noul Aurus Senat are ca sop înlocuirea vestitelor limuzine ZIL care au transportat zeci de ani liderii sovietici. O variantă personalizată a fost deja utilizată de Vladimir Putin în momentul numirii sale în funcția de președinte al Rusiei.