Proiectul a fost finanțat atât de către acționariatul companiei, cât și din fonduri europene.

Crama din Vadu Săpat are o suprafață totală de 13.000 de metri pătrați, dintre care 5.000 de metri pătrați construiți. Capacitatea de prelucrare a cramei este de 1.000 de tone – aproximativ 1.5 milioane de sticle –, iar capacitatea de depozitare a acesteia se ridică la 11.500 de hectolitri.

,,Anul 2014 a fost pentru noi anul în care ne-am consolidat cel mai mult ca business, iar inaugurarea cramei este dovada cea mai puternică a procesului de dezvoltare pe care l-am început anul trecut. Ne dorim să deschidem crama pentru vizite și degustări, dar și să introducem mai multe vinuri noi, să dezvoltăm canalele de distribuție și activitățile de export”, a declarat Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis.

Cu ocazia inaugurării cramei, producătorul a anunțat și lansarea unei noi game de vinuri premium, Colțul Pietrei. Acestea provin din recolta anului 2013 și vor fi distribuite exclusiv în HoReCa și în magazinele specializate, începând cu toamna acestui an.

Compania Vitis Metamorfosis este un proiect al Casei Antinori în România, împreună cu oenologul Fiorenzo Rista. Recent, compania a trecut printr-un proces de rebranding – începând cu acest an, vinurile producătorului sunt promovate sub umbrela Viile Metamorfosis.

Compania a fost înfiinţată în 2008 şi are o suprafaţă de 100 de hectare de teren în zona Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piaţă în 2009. În prezent, compania are un portofoliu de 11 vinuri premium (Cantvs, produsul etalon al cramei, şi gamele Viile Metamorfosis şi Fluturi).

De la particular la general, primii zece viticultori din România – printre care Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Vincon, Cramele Recaş sau Zarea –  cumulează o cotă de peste 50% din totalul pieţei de vinuri, estimată la 350 mil. euro; la nivelul întregii ţări sunt circa 180.000 de hectare de teren cultivate cu viţă-de-vie.