“În 2012 ne-am extins atât din punct de vedere al expertizei oferite clienţilor noştri, cât şi la nivelul echipei, crescând de la 40 la 57 de persoane. De la începutul acestui an am reuşit deja să atragem 10 colegi noi, iar până la finalul lui 2013 ne propunem să avem o echipă de 80 de membri”, a declarat Simona Lăpuşan, COO & Founding Partner Zitec.

După cum a arătat Simona Lăpuşan, Zitec a primit, în anul precedent, aproximativ 3.000 de CV-uri, dintre care 251 au fost selectate în prima etapă de recrutare şi 51 au fost alese pentru ultima. În final, în echipa producătorului local de aplicaţii online au fost cooptaţi 17 noi colegi.

Referitor la metodele de recrutare, compania utilizează canalele tradiţionale (site-uri de job-uri), dar apelează şi la acţiuni de head-hunting, pentru poziţiile de specialişti sau manageri, la promovarea prin canalele social media sau la participarea în cadrul evenimentelor de profil – târguri, workshop-uri, conferinţe.

Piaţa muncii din industria de IT&C rămâne competitivă

Doar trei membri ai echipei Zitec au ales să părăsească compania în 2012, ceea ce înseamnă că fluctuaţia de personal a fost una bună, în condiţiile în care concurenţa pe resurse umane este foarte mare în industria de profil.

“Piaţa muncii în industria de IT&C din România rămâne, în continuare, extrem de competitivă, angajatorii întâmpinând dificultăţi în a găsi personal specializat de calitate. În acest context, asistăm la o competiţie constantă între companiile care recrutează pe acest domeniu, din punct de vedere al atragerii şi retenţiei celor mai buni specialişti”, a explicat Florentina Greger, Human Resources Manager Zitec.

Aceasta a precizat că elementele care vor face diferenţa în alegerea unui nou loc de muncă pentru candidaţi vor fi tot mai mult conectate cu oportunităţile de dezvoltare, mediul şi atmosfera de lucru dintr-o companie, aspectul material urmând să conteze ceva mai puţin.

Producătorul de aplicaţii online a investit 30.000 euro în echipă, în 2012

În acest sens, Zitec investeşte în mod constant în dezvoltarea echipei sale, numai anul trecut suma utilizată pentru pregătirea acesteia ridicându-se la valoarea de 30.000 de euro, bani direcţionaţi către dezvoltarea competenţelor tehnice, cât şi către zona de soft-skills. De asemenea, producătorul local de aplicaţii online s-a mutat în vara anului trecut într-un sediu nou, pentru a susține planurile companiei legate de serviciile dezvoltate şi de activitatea intensă de recrutare, dar și de desfăşurarea lucrului într-un mediu cât mai prietenos și familiar.

Zitec va susţine şi în 2013 programe de certificare profesională şi va aloca bugete de training pentru consolidarea competenţelor de leadership ale echipei de conducere, atât la nivel de top, cât şi de middle management.

În momentul de faţă, Zitec recrutează pentru posturi precum PHP Software Engineer, PHP Drupal Developer, Software Engineer in Test, ASP.NET/Sharepoint Developer, Software Project Coordinator, System Administrator, Software Quality Assurance Engineer, PHP Magento Developer, Software Testing Coordinator.

Totodată, compania are în desfăşurare al treilea program de internship plătit axat pe programarea PHP Drupal, pentru care caută cinci persoane. La programele de internship organizate de Zitec până în momentul de faţă, rata de retenţie a fost de aproximativ 60%, ceea ce se traduce prin faptul că, din cinci participanţi la un program, trei s-au alăturat echipei.