Estimările producătorului arată că, piaţa de acoperişuri a crescut în ultimii ani cu 5-10% pe fondul creşterii consumului, a nevoii de locuințe noi sau renovări, dar și din investițiile care s-au realizat în acest sector.

Anul 2016 s-a încheiat cu circa 30.000 de locuinţe noi finalizate în marile oraşe, un nivel record de livrări, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker.

„Şi pentru anul acesta așteptăm o creștere a pieței de 10%. Studiile oficiale arată că piața de construcții va înregistra în 2017 o creștere de până la 5%, pentru sectorul rezidențial se estimează o creștere de până la 10%, iar numărul autorizațiilor de construcții, numai în mediul urban a crescut anul trecut cu 5%. Sunt statistici care ne permit să fim optimiști, să vedem și în 2017 o creștere considerabilă a pieței de acoperișuri”, a declarat Horațiu Țepeș, proprietarul Bilka.

Compania din Braşov a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 60 milioane de euro, în creștere cu 41% față de 2015, când a înregistrat afaceri de 43 milioane euro. Compania a fost în 2016, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare consumator român de tablă prevopsită, cu peste 63.000 de tone achiziționate.

„Rezultatele înregistrate anul trecut sunt efectele imediate ale proiectului investițional de 10 milioane de euro, demarat în 2014 și finalizat în 2016. În urma acestui proiect s-a achiziționat și integrat în fluxul de producție o nouă platformă de producție de 27.000 mp, s-au instalat 25 noi linii de producție, s-au lansat trei noi modele de țiglă metalică și, astfel, am încheiat investițiile pentru divizia de rezidențial”, spune Horațiu Țepeș.

Ponderea exporturilor în afacerile Bilka a sporit anul trecut de la 7,3% cât era în 2015, la circa 10% în 2016. Compania are în așteptare un nou program investițional pentru dezvoltarea diviziei de industrial – producția de table cutate destinate sectorului industrial, producția de panouri termoizolante, profile industriale, casete structurale și hale la cheie, însă demararea acestuia este condiționată de achiziționarea unor noi spații de producție.

„Pentru acest proiect avem mijloacele financiare necesare, însă spațiile disponibile din vecinătatea fabricii Bilka, fosta platformă Rulmentul, aflată în prezent în paragină, se află în domeniul public și depindem de autoritățile locale. Dacă ni se închiriază sau vinde suprafața solicitată vom demara investițiile, dacă nu, vom fi nevoiți să blocăm temporar acest proiect. Noi continuăm demersurile în vederea extinderii activității pe terenurile din vecinătatea noastră, dar pe viitor nu excludem varianta achiziției unor terenuri în afara orașului”, precizează Țepeș.

Activitatea producătorului se întinde momentan pe o suprafaţ de 45.000 mp de hale, depozite şi birouri.