Potrivit Ministerului Sănătăţii, producătorii de medicamente au fost de acord cu propunerea şi vor face parte din grupul de lucru. Totuşi, directorul grupului de comunicare al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, Sorin Popescu, a declarat pentru Capital că nu este nimic sigur: "Încă nu ne-am decis, probabil că vom face parte".
"Am decis constituirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentaţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Justiţie, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai industriei de medicamente care are ca obiectiv realizearea unei analize de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback. Se vor face simulări care să evidenţieze cum vor influnenţa aceste modificări structura bugetului", a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii după întâlnirile avute pe această temă.

În perioada următoare, până cel târziu 15 iunie 2010, grupul de lucru are ca termen estimat finalizarea acestei analize de impact, pe baza căreia se vor lua următoarele decizii privind modificarea taxei de clawback.

Repezentanţii asociaţiilor producatorilor romani si internationali de medicamente (ARPIM) si cei ai asociatiei producatorilor de medicamente generice (APMGR) au fost de acord cu această variantă de lucru şi vor face parte din grupul de lucru.
Citeste si: Taxa clawback "rade" medicamentele de pe piaţă