Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a ieșit, joi, în fugă de la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) după aproximativ cinci ore de audieri, pentru a nu fi prins de jurnaliști. “Mă scuzați, nu dau declarații”, au fost singurele cuvinte ale prim-procurorului de la Caracal, înainte să o rupă la fugă în speranţa să scape de jurnalişti.

Potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2018, procurorul Cătălin-Alexandru Zăvoianu, câştigă din salariu 132.916 de lei anual, adică puţin peste 11.000 de lei pe lună. Procurorul nu a menţionat apartamente, case sau terenuri în declaraţia de avere, ci doar un autoturism Peugeot din 2011. Nu sunt trecute nici datorii către bănci, ci doar sume prezente în mai multe conturi la Raiffeisen Bank, în valoare totală de 65.974 de lei.

Cătălin Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal (alături de Cristian Popescu şi Lucian Gabriel Trifu) care au participat la operaţiunea din noaptea 25 spre 26 iulie, când s-a aşteptat cu orele în faţa casei lui Gheorghe Dincă.