Ion Cristoiu a fost audiat joi, la Secţia Specială de Anchetă a magistraţilor în dosarul în care este cercetată Laura Codruţa Kovesi, în urma plângerii făcute de Sebastian Ghiţă. Decizia procurorilor de audiere a jurnalistului vine după ce acesta a declarat că a văzut, în timpul unui interviu cu Sebastian Ghiţă, realizat în Serbia, o fotografie care ar demonstra relaţia apropiată dintre fosta şefă DNA şi Sebastian Ghiţă.

Jurnalistul Dan Andronic a explicat, la România TV, informațiile privind audierea lui Ion Cristoiu în dosarul Laurei Codruța Kovesi:

„A fost citat pentru a valida o probă. Pur și simplu este un demers, cred că a fost întrebat mai multe lucruri, nu numai dacă a văzut poza, ci și toate lucrurile care s-au spus pentru că au avut loc mai multe discuții. Mai există și alte fotografii și filmulețe, dar din câte știu nu mai sunt în țară, nici în Serbia, ci peste Ocean”, a declarat Dan Andronic.

Potrivit unui comunicat al Secţiei Speciale de Anchetă a magistraţilor, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiţă. Acesta a susţinut că i-a dat bani Laurei Codruţa Kovesi pentru extrădarea lui Nicolae Popa.

În repetare rânduri, Sebastian Ghiţă a vorbit public despre relaţia sa cu fosta şefă a DNA, susţinând că are şi dovezi. Într-un interviu din martie 2018, acordat chiar lui Ion Cristoiu, la Belgrad, Sebastian Ghiţă a susţinut că i-a arătat jurnalistului presupusa fotografie cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, făcută la el acasă.

„Eu am fotografia. Aici în spate este o cramă? Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt, sunt trei persoane, ca să înţeleagă telespectatorii”, a explicat Ion Cristoiu fotografia, Sebastian Ghiţă afirmând că persoanele de lângă şefa DNA sunt membrii ai familiei sale. „Nu am avut niciodată o relaţie sentimentală cu Codruţa Kovesi, ca să închidem orice…”, a mai spus omul de afaceri.

Întrebat de ce a surprins poza, Ghiţă a explicat: „Eram mult mai relaxaţi. Chiar şi aici la acest eveniment, mai erau alte persoane. Această fotografie este de la mine de acasă, din Ploieşti, la subsol”. Cu toate acestea, Laura Codruţa Kovesi a negat de fiecare dată că ar fi avut o relaţie apropiată cu fostul parlamentar Sebastian Ghiţă.