În încercarea de a reveni pe primul loc, FCSB a fost împiedicată chiar de Academica Clinceni. Potrivit gsp.ro, “Chiar în fața Clinceniului” se poate traduce situația, în contextul în care, gruparea ilfoveană a fost până de curând practic al doilea club oficial finanţat de către Gigi Becali.

Mai exact, până în vara anului 2019, când Academica a promovat în Liga 1, unde regulamentul interzice în mod clar ca două echipe să fie finanțate de aceeași persoană. Până atunci însă, Clinceni a funcționat și cu fotbaliști de la FCSB, dar mai ales cu resurse financiare din partea lui Becali și a nepotului acestuia, Vasi Geambazi.

Becali a reacționat imediat. Patronul FCSB susține că Poenaru a fost ”creat” de el, iar echipa Clinceni îi datorează bani. Totodată, milionarul susține că primarul orașului i-ar fi promis că întreaga echipă îi va rămâne datoare lui Gigi Becali pentru ajutorul acordat.

„Poenaru e creația mea, a mâncat pâine de la mine. Clinceni e, de fapt, echipa mea, îmi și datorează bani, vreo 400.000 de euro, primarul de acolo să-mi dea banii. El, mai de mult, mi-a zis că cei de la Clinceni o să-mi fie slugi credincioase” au fost acuzele cele mai dure lansate de Becali.

Finanțarea Academicii din banii lui Gigi a fost recunoscută și de primarul din Clinceni, Adrian Budeanu. Mai exact, acesta susținut că „fără sprijinul domnului Becali, Academica nu era niciodată unde este astăzi”.

Cu toate declarațiile însă, echipa i-a provocat daune majore FCSB-ului pe parcursul acestui sezon, când echipa a început să conteze cu adevărat.

FCSB vs Clinceni

Diferența din aceste dispute, CFR vs Clinceni și FCSB vs Clinceni a inversat rolurile în clasament în acest moment și, implicit, statutul de favorită pentru câștigarea campionatului.

Mai exact, cu rezultatele înregistrate până acum, CFR are un avans de un punct, dar și avantajul de a fi campioană în caz de egalitate la final. De cealaltă parte, dacă FCSB ar fi luat și ea toate cele 12 puncte cu Clinceni, 6 în primele 30 de etape și restul de 6 în play-off, atunci situația ar fi fost cu totul alta în prezent.

De menționat este faptul că patronul FCSB a mai ajuns în acestă postură. El a avut de suferit din cauza echipelor pe care le-a finanțat, ajutat, dar și controlat și cu care se afla în relații extrem de apropiate.

Primul caz celebru în care Gigi Becali a ieșit păgubit de un club de-al său a fost în sezonul 2007-2008. Este vorba despre Gloria Buzău, atunci când Gigi Becali și-a numit acolo oameni de încredere.

Mai exact, în funcția de patron l-a numit pe Costel Bucur, iar antrenor pe Ștefan Stoica. Astfel, la meciul din noiembrie 2007, FCSB a condus până spre final, grație golului marcat de Nicolae Dică. În minutul 90 însă, Romică Bunică, proaspăt introdus pe teren, a executat perfect o lovitură liberă și a marcat, iar meciul s-a terminat 1-1.

În acest context, nesupunerea Gloriei Buzău a iscat furia lui Becali, care i-a convocat la reședința sa din centrul Bucureștiului pe Ștefan Stoica și Costel Bucur, pe care i-a băgat în ședință.

În ce situații a fost pus Gigi Becali 

O altă situație foarte cunoscută în care a fost pus Gigi Becali a fost în 2010, după titlul cucerit de Unirea Urziceni, clubul patronat de Dumitru Bucșaru, din 2009.

Astfel, un an mai târziu, în 2010 echipa se afla aproape în imposibilitatea de a mai continua și finaliza sezonul, iar Gigi Becali a fost marea soluție.

Miliionarul a împrumutat la Unirea mulți jucători, în baza relației de prietenie pe care o avea cu Bucșaru, iar la foarte scurt timp după ce i-a oferit acei jucători, FCSB a mers la Urziceni, pentru a disputa meci de campionat. Era pe primul loc și părea o simplă formalitate, iar meciul s-a terminat cu victoria Unirii, pe teren evoluând toți cei trimiși de Gigi Becali.

Și la acel moment, patornul FCSB susținea că își reproșează că n-a stipulat în contractele de împrumut clauze prin care să le fie interzisă posibilitatea de a evolua în meciul direct.

Acesta a fost eșecul din pricina căruia FCSB a pierdut prima poziție, pe care nu a mai reușit să revină deloc până la finalul campionatului. Mai exact, a terminat foarte jos, abia pe locul 5, dar a reușit să câștige Cupa României și să acceseze prezența în cupele europene. De cealaltă parte, Urziceni a retrogradat, clasându-se pe penultimul loc.

Șirul echipelor susținute de Becali nu s opresc aici. Viitorul a fost o altă echipă care i-a cauzat o suferință imensă acestuia. Mai exact, milionarul a salvat echipa de la retrogradare.

În perioada 2012-2013, Viitorul urma să se joace cu FCSB, iar trupa lui Reghecampf era matematic campioană. Și în cadrul acestui meci, FCSB a cedat la final, iar Becali a oferit și atunci mai multe declarații.

“Sunt bucuros pentru Gică, aveam emoții la fiecare atac al nostru, îmi era frică să nu dăm gol”, declara Becali.

De menționat este faptul că, sezonul 2017-2018 a fost primul sezon după ce Becali contestase la TAS titlul Viitorului din vara lui 2017. În acel an lupta pentru campionat s-a dus între FCSB și CFR. De cealaltă parte, sezonul 2018-2019 a fost o bătălie strânsă între CFR și FCSB.

Jucătorii formați de Gigi Becali

Totodată, Gigi Becali a mai procedat în trecut la fel cum a făcut-o în ultimele două sezoane CFR Cluj, care a antamat jucători de la echipe din Liga 1, iar respectivii jucători, mai exact Bălgrădean (FCSB) și Bouhenna (Sepsi), au avut prestații care au facilitat traseul clujenilor.

În 2005, patronul FCSB a avut și realizări mari. Acesta a beneficiat practic de bunăvoința unui prieten pentru a câștiga campionatul. Este vorba despre Cosmin Olăroiu și despre ultima etapă a campionatului, în care FCSB evolua acasă cu Poli Timișoara, iar Dinamo evolua în Trivale, cu FC Argeș.

FCSB a câștigat cu 2-1, iar la rândul lui, Dinamo s-a impus și ea la Pitești. Cu toate acestea, Becali a devenit campion, pentru prima dată ca patron, cu un singur punct peste rivala din Ștefan cel Mare.

Potrivit sursei citate, într-o oarecare măsură, ajutorul dat de Gigi Becali echipelor de fotbal a fost răsplătit. Mai exact, ajutorul oferit de Olăriu l-a determinat pe patronul FCSB-ului să-i întoarcă serviciul la scurt timp.

Astfel la finele anului 2005, după ce Protasov a decis să plece, Becali l-a ofertat pe Olăroiu, care a avut un mandat senzațional. Mai exact, acesta  a readus echipa în grupele Champions League și a atins semifinalele Cupei UEFA.

În 2007 însă, Olaroiu a decis să dea curs ofertei primite din partea lui Al Hilal, în Arabia Saudită.