Momente tensionate la Casa Regală. După mai mult de un an de zile, prințul Harry a revenit în țara sa natală, însă singur, Meghan Markle fiind însărcinată cu al doilea copil și luând decizia de a rămâne în California, scrie news.ro. 

De menționat este faptul că, venirea lui Harry a picat la doar câteva săptămâni după difuzarea interviului controversat acordat jurnalistei Oprah Winfrey.

Prinţul Harry a ajuns duminică seară în Anglia pentru funeraliile bunicului său, prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani. Trupul neînsufleţit al prinţului Philip este depus la Castelul Windsor.

Încă de sâmbătă, Palatul Buckingham a confirmat că prinţul Harry va participa la funeraliile programate să aibă loc pe data de 17 aprilie la capela St. George de la Castelul Windsor.

Prințul Harry a venit singur în Anglia

În ceea ce privește decizia lui Meghan Markle, un purtător de cuvânt al casei regale a anunțat că ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul ei să nu călătorească, sarcina fiind destul de avansată.

În ceea ce privește înmormântarea prințului Philip, aceasta va avea loc sâmbătă şi va fi transmisă de televiziuni de la ora României 17:00. Totodată, cu puţin timp înainte, va avea loc o mică procesiune ceremonială de la intrarea oficială a Castelului la capelă.

Mai exact, este vorba despre o ceremonie funerară regală şi nu funeralii de stat, acestea din urmă fiind în mod obişnuit rezervate monarhilor.

De menționat este faptul că întreaga ceremonie va avea loc pe domeniul Castelului. Toate planurile au fost aprobate de regină şi ele „reflectă foarte mult dorinţele personale ale ducelui”, menționează sursa citată.

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeta a II, s-a stins din viață săptămâna trecută, pe data de 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.