O hotărâre în acest sens a fost luată sâmbătă, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii menţionat, costurile lucrării se ridică la 80,5 milioane de euro (cu TVA), bani ce ar urma să fie plătiţi eşalonat pe doi ani – 50 milioane euro în primul an şi 30 de milioane în anul următor.

În expunerea de motive a proiectului se arată că sala multifuncţională, care va putea atrage 750.000 de vizitatori anual, va deveni unul dintre punctele de referinţă ale oraşului în domeniul sportiv şi al evenimentelor culturale pe plan internaţional, graţie unui solid concept organizatoric şi gastronomic.

Sala polivalentă va avea o amprentă la sol de 10.000 mp, subsol, parter şi trei etaje, iar "acoperişul va fi unul cu deschideri impresionante, realizat cu structură metalică spaţială", potrivit proiectului.

De asemenea, "nivelurile de sub gradene rezolvă circulaţiile în plan, spaţiile tehnice şi de depozitare, anexe, utilităţi, grupurile sanitare, spaţiile de alimentaţie publică, săli de conferinţe, zonă de promenadă, spaţiile destinate sportivilor etc".