"Primăria Capitalei a fost nevoită să le dezafecteze şi să le depoziteze în eventualitatea în care operatorii le vor revendica. Cablurile vor rămâne timp de o săptămână în Piaţa Operei, pentru a evidenţia atitudinea operatorilor de telecomunicaţii care refuză să contribuie la curăţarea oraşului de cablurile amplasate pe stâlpi. Menţionăm că municipalitatea a atenţionat prin mai multe adrese operatorii de comunicaţii electronice că vor fi dezafectate cablurile aeriene amplasate ilegal pe stâlpi şi s-a comunicat iniţial ca dată de începere a dezafectărilor data 01.05.2011, apoi data de 01.06.2011. Primăria Capitalei a ţinut cont de solicitările operatorilor de prelungire a termenului de dezafectare, şi a amânat data de începere a dezafectării până la 01.07.2011. Precizăm că în cazul în care nu şi-au luat măsurile de migrare în subteran, operatorii sunt obligaţi, conform condiţiilor contractuale, să îşi informeze abonaţii în legătură cu întreruperea furnizării serviciilor", se scrie într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Pe 30.11.2010 au fost recepţionate lucrările canalizaţiei subterane aferente buclei 4 a reţelei metropolitane de fibră optică a municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii – Netcity, având o lungime de 18,5 km, iar conform anexei HCGMB 173/2009, articolul 3, alineatul 5, privind normele metodologice de aplicare a HCGMB 252/2008 privind amplasarea în subteran a reţelelor şi echipamentelor de comunicaţie electronice pe teritoriul municipiului Bucureşti, operatorii de telecomunicaţii aveau obligaţia de a-şi repoziţiona reţelele în subteran progresiv, fără a depăşi 120 de zile de la finalizarea tronsonului Netcity.

În acest moment, dezafectarea cablurilor aeriene aflate pe domeniul public fără documente legale, pe traseul buclei 4, a fost finalizată. Bucla 4 este formată din următoarele artere: Bd. Nicolae Bălcescu; Bd. Gheorghe Magheru, P-ţa Romană, Bd. Lascăr Catargiu, P-ţa Victoriei, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Dacia (între P-ţa Romană şi Calea Moşilor), Str. Vasile Lascăr (între Bd. Dacia şi Str. Thomas Masaryk).

De săptămâna viitoare vor începe lucrările de dezafectare a cablurilor aeriene amplasate ilegal pe traseul buclei 5. Bucla 5 este formată din următoarele artere: Bd. Aviatorilor, Bd. Constantin Prezan, P-ţa Arcul de Triumf, Bd. Expoziţiei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Averescu, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Montreal, Piaţa Presei Libere, Şos Kiseleff, Str. Alex Constantinescu, Str. Arh. Ion Mincu.
SURSA: Agerpres