Alistar a spus că soluția aparține legislativului și executivului, însă un act al Parlamentului este mult mai binevenit, în actualul context, față de o ordonanță de urgență.

„Dacă aceasta este soluția sau calea revizuirii, asta nu vă pot spune. Ce este limpede, este că într-un stat de drept nu trebuie să lăsăm să producă efecte cauze sau soluții, care au fost pronunțate în necunoștință de cauză, privind modalitatea în care s-au cules probe. (…) Soluția aparține legislativului și executivului. (…) În principiu, trebuie să fie un act al Parlamentului. Soluția trebuie să fie foarte bine și temeinic motivată, în special în ceea ce privește înlăturarea efectelor. Nu știu și nu am de gând să mă pronunț dacă o amnistie și grațiere sunt sau nu soluția. Există și alte posibilități. Însă cred de principiu că un act al Parlamentului este mult mai binevenit”, a spus Alistar, la Antena3.

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, susţine că, din punctul său de vedere, „ideea aministiei nu este o iluzie juridică”. El a declarat duminică seară, la Antena 3, că este nevoie de adoptarea unui „pachet de soluţii să se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor în justiţie”.

„Ideea aministiei nu este o iluzie juridică, ca să discutăm foarte deschis şi tranşant. Se vorbeşte în spaţiul public de foarte mult timp de a se găsi o soluţie sau un pachet de soluţii să se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor în justiţie, de implicarea procurorilor în instanţe şi de rezultatele odioase ale acestor protocoale ilegale şi neconstituţionale. Pentru mine şi pentru noi, ca partid, ideea unei amnistii nu este o iluzie juridică”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că a cerut reprezentanţilor Guvernului să urgenteze procedura pentru ca „efectele acestor protocoale nenorocite să fie şterse”.

 


Te-ar putea interesa și: