Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, miercuri, că şeful statului urmează să ia o decizie cu privire la legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale pe care o va anunţa public în zilele următoare, adăugând însă că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci „bunăstării PSD”.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, atrage atenţia că bugetul nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD”, a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni. 

Cu o oră înainte, Dăncilă a transmis oficial propunerile către președinte.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, astăzi, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a miniştrilor pentru portofoliile Dezvoltării Regionale şi Transporturilor. Pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost propus Daniel Suciu, iar pentru Ministerul Transporturilor a fost propus Răzvan Cuc”, anunţă Executivul.

”Am făcut aceste nominalizări pentru a pune capăt situaţiei de blocaj a activităţii Guvernului, mai ales că perioada de interimat la cele două ministere expiră. Dezvoltarea regională şi transporturile sunt două domenii cheie, pentru care am prevăzut prin legea bugetului de stat sumele necesare pentru realizarea investiţiilor de care România are nevoie. Pentru buna implementare a proiectelor de investiţii este necesară coordonarea de către miniştri cu atribuţii depline în exercitarea funcţiilor. Îmi exprim speranţa că interesele României vor prima şi, în scurt timp,  Guvernul va putea să-şi desfăşoare activitatea în echipă completă”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Executivul precizează că va continua să îşi îndeplinească angajamentele asumate şi va acţiona pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare în interesul cetăţenilor, cu accent pe dezvoltarea investiţiilor şi creşterea veniturilor populaţiei. Totodată, Guvernul României îşi va exercita, în continuare, cu responsabilitate mandatul Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis urmează să susţine la ora 13:00 o confderinţă de presă în care este de aşteptat să anunţe poziţia şefului statului cu privire la cele două nominalizări.