Ziarul pakistanez Express Tribune l-a citat pe Nazir Ahmed, afirmând că a reacţionat astfel la recompensa oferită de SUA, pentru informaţii căre să conducă la arestarea lui Hafiz Muhammad Saeed, fondatorul mişcării militante Lashkar-e-Taiba. Lordul Ahmed a negat că ar fi oferit bonificaţia şi a spus că este surprins că a fost suspendat din partid. ”L-am exclus în mod provizoriu pe Lordul Ahmed, în aşteptarea unei anchete”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist. ”Dacă aceste comentarii sunt adevărate, condamnăm aceste afirmaţii care sunt cu totul inacceptabile”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Lord Nazir Ahmed ar fi făcut această ofertă cu ocazia unui discurs rostit vineri la Haripur, în Pakistan. În opinia sa, recompensa oferită de autorităţile americane pentru capturarea lui Saeed constitue ‘o insultă pentru toţi musulmanii’, potrivit ziarului pakistanez. ”Dacă SUA pot anunţa o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea lui Hafiz Saeed, eu pot anunţa o primă de 10 milioane pentru (capturarea) preşedintelui Obama şi a predecesorului său George Bush”, ar fi declarat el, potrivit ziarului pakistanez.
”Nu am oferit o recompensă. Am spus că au avut loc crime de război comise în Irak şi Afganistan, George W. Bush şi Tony Blair au fost implicaţi în războaie ilegale şi ar trebui să fie duşi în faţa justiţiei”, a completat acesta.