Chiar dacă ponderea acestui material este redusă în economia unei dezvoltări rezidenţiale, evoluţia sa poate influenţa preţul altor materiale de construcţie.
„Tendinţa pentru anul 2011 este de creştere cu 30 – 40%. Această evoluţie este determinată în principal de creşterea preţului la fierul vechi, care este factorul cu ponderea cea mai mare în costurile de fabricaţie a oţelului beton“, a declarat pentru Capital Călae Mândru, directorul adjunct al asociaţiei.
Potrivit acestuia, costurile suplimentare de prelucrare şi fasonare la distribuitori sunt de 200 – 400 de lei/tonă, inclusiv transport şi taxe de acces.
Evoluţia preţului la oţelul-beton a cunoscut o cădere importantă în 2009, când acesta a scăzut aproape la jumătate faţă de cât era în 2008. De la 643 de euro/tonă, preţul a căzut la 372 euro/tonă.
• Regina Elisabeta a uimit o lume întreagă! NIMENI nu a observat gestul. Ce a făcut în timpul funeraliilor prințului Philip
• Klaus Iohannis a dat marea lovitură în politică! Anunțul momentului despre președintele României
• Lovitură totală pentru toți cei care s-au vaccinat! Informația care dă absolut totul peste cap. Exemplul acestei țări este clar
• BOALA secolului care te „arde” pe interior. Cei care ajung în acest punct abandonează lupta
• UNGURII, la un pas să ne ia ARDEALUL! Adevărul incredibil care a ieșit la iveală abia acum