Pretul barilului de petrol a ajuns la 40 de dolari, fapt ce i-a determinat pe analisti sa vada partea plina a paharului, sau mai bine zis a rezervorului, intrucat un scenariu facut in conditiile in care pretul petrolului va continua sa scada arata ca un galon de benzina ar putea ajunge la valorea de 1 dolar.

Daca pretul petrolului a ajuns la 40 de dolari, pretul benzinei in Statele Unite ar putea inregistra in perioada imediat urmatoare o scadere de cel putin 50 de centi, fapt ce nu ar exclude un pret atat de mic pentru benzina.

Totusi, analistii apreciaza ca pentru a ajunge benzina la 1 dolar galonul este nevoie ca pretul petrolului sa mai scada inca putin, lucru care nu este exclus.

In unele zone ale Americii, cum ar fi Neelyville, un mic orasel langa Arkansas, benzina poate fi deja cumparata cu 1,29 de dolari, desi pretul mediu al carburantului este de 1,9 dolari.

Reamintim ca pretul benzinei a ajuns la aproape 5 dolari pe galon in jurul lunii iulie ,cand pretul unui baril de petrol era de 147 de dolari.

Sursa: AP