Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat joi, într-un mesaj postat pe contul ei de Twitter, că s-a vaccinat împotriva COVID-19.

„După ce am depăşit 100 de milioane de vaccinări în UE, sunt foarte fericită să anunţ că am fost vaccinată azi (joi) cu prima doză de vaccin #COVID19”, anunţă preşedinta Comisiei, în vârstă de 62 de ani, în acest mesaj.

„Campania de vaccinarea va prinde şi mai mult viteză, pe măsură ce livrările (n.r de vaccinuri) accelerează”, dă ea asigurări.

„Cu cât vaccinăm mai rapid, cu atât putem controla mai bine pandemia. Suntem mai puternici împreună (#StrongerTogether)”, scrie Ursula von der Leyen.

Potrivit purtătorului ei de cuvânt, Ursula von der Leyen s-a imunizat cu vaccinul produs de Pfizer, în conformitate cu regulile campaniei de vaccinare din Belgia.

Angela Merkel se vaccinează vineri cu AstraZeneca

Cotidianul Die Welt, preluat de dpa, a scris joi că Angela Merkel va primi vineri o primă doză de vaccin împotriva COVID-19. Cancelarului german îi va fi administrată o doză de vaccin de la AstraZeneca, afirmă Die Welt, fără a-şi preciza însă sursa.

Întrucât Angela Merkel are peste 60 de ani, ea se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania.

Persoanelor de sub 60 de ani le-a fost interzis acest vaccin, dacă nu există o indicaţie specifică din partea unui medic.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, afirmase în această săptămână că Angela Merkel va primi prima sa doză de vaccin ‘în curând’.

Germania traversează un al treilea val al pandemiei COVID-19, descris de Merkel drept ‘poate cel mai dur’ de până acum.

La fel ca în multe alte ţări, utilizarea vaccinului de la AstraZeneca a fost mult dezbătută în Germania din cauza unei posibile legături cu formarea unor cheaguri de sânge, în cazuri rare.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, în vârstă de 65 de ani, a primit în ziua de 1 aprilie o primă doză din vaccinul de la AstraZeneca împotriva COVID-19, în conformitate cu recenta decizie a Germaniei de a rezerva acest ser pentru persoanele de peste 60 de ani, a informat la momentul respectiv biroul preşedintelui.

Sursa foto: Twitter