Liviu Dragnea pare să fie privit drept „cel mai puternic politician din România” de către presa străină. Publicația Euronews a comentat subiectul condamnării liderului PSD.

„Cel mai puternic politician român a fost trimis la închisoare”, a scris Euronews.

„România este clasată printre cele mai corupte membre ale UE de către Transparency International. În ultimii doi ani, țara a fost zguduită de proteste împotriva încercărilor politicienilor de a decriminaliza unele infracțiuni de corupție și de a slăbi sistemul judiciar”, mai scrie pe site-ul televiziunii europene.

Această știre a fost preluată de mai multe agenții de presă, printre care și Bloomberg și Agence France-Presse.

„Pentru Dragnea, viitorul din spatele gratiilor este neclar. El a reușit să scape de condamnarea inițială pentru a conduce România din spatele scenei”, notează bloomberg.com.

„Curtea a menținut decizia luată la judecata pe fond, au anunțat judecătorii, iar lui Dragnea i s-au dat 24 de ore să se prezinte la poliție pentru a-și începe sentința”, a scris AFP.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, urmează șă-și ispășească pedeapsa în penitenciarul Rahova, acolo unde este închis și Radu Mazăre, proaspăt reîntors din Madagascar.