Jurnaliștii germani de la Eurosport le-au comparat pe cele două sportive. Simona Halep a spus că ea nu poate fi comparată cu Naomi Osaka. Jurnaliștii au analizat felul în care cele două jucătoare de tenis s-au comportat atunci când au ajuns în vârful clasamentului WTA.

„Pot spune că nu m-am chinuit după ce am devenit numărul 1 în clasamentul mondial. Anul 2018 a fost mai bun decât 2017. Pentru mine a fost o mare fericire, am fost încântată ca am fost capabilă de o asemenea reuşită.

Nu mă pot compara cu Osaka. Ea are sentimentele ei, total diferite. Eu m-am simţit cu adevărat fericită pe primul loc şi voi fi la fel dacă voi mai ajunge în această poziţie”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

Simona Halep ar fi avut șansa să redevină numărul 1 mondial dacă ar fi învins în turneul din Germania. Din păcate, din cauza faptului că se simțea epuizată, dar și din cauza accidentării la șold, românca a decis să se retragă de la Stuttgart, pierzând definitiv șansa de a o depăși pe niponă.

Halep a pierdut titlul de cea mai bună jucătoare de tenis din lume în fața lui Naomi Osaka, după turneul de la Australian Open.

După ce Halep s-a accidentat la șold și și-a anunțat retragerea de la Stuttgart, Naomi Osaka a venit cu o reacție.

„Sper să se însănătoşească. Cred că este afectat şi turneul, pentru că este o jucătoare grozavă pe zgură. Mă influenţează şi pe mine, deoarece era foarte aproape de mine (n. r. – în clasamentul WTA). Mi-a trecut glonţul pe la ureche”, a spus Osaka, potrivit WTA Insider.