Premierul italian Giorgia Meloni a declarat vineri că s-a despărțit de partenerul ei, jurnalistul de televiziune Andrea Giambruno. Acesta a atras numeroase critici în ultimele săptămâni pentru comentariile sale sexiste făcute în direct și în afara emisiunii.

Premierul italian Giorgia Meloni pune capăt unei relații de 10 ani cu partenerul ei

„Relația mea cu Andrea Giambruno, care a durat aproape 10 ani, se încheie aici”, a scris Meloni într-o postare pe contul ei de Facebook. „Drumurile noastre s-au despărțit de ceva timp și a venit momentul să recunoaștem acest lucru”, a adăugat ea.

Cuplul are împreună o fiică în vârstă de șapte ani.

Andrea Giambruno este prezentatorul unui program de știri transmis de Mediaset. Postul face parte din grupul media MFE (MFEB.MI), deținut de moștenitorii regretatului Silvio Berlusconi, fost premier și aliat al lui Meloni.

În două zile din această săptămână, o altă emisiune a Mediaset a difuzat extrase din programul lui Giambruno. În clipuri acesta este surprins că folosește un limbaj vulgar și părea că face avansuri unei colege.

„De ce nu te-am cunoscut înainte?”, îi spune el, potrivit Reuters.

În cea de-a doua înregistrare, mai explicită, difuzată joi, Giambruno este auzit lăudându-se cu o aventură și spunându-le colegelor că pot lucra pentru el dacă participă la sex în grup.

Nu este pentru prima dată când Andrea Giambruno face declarații controversate

Despărțirea vine după ce Giambruno i-a provocat recent lui Meloni o serie de situații jenante. Jurnalistul a făcut în august comentarii controversate potrivit cărora tinerele femei ar putea evita violul dacă nu se îmbată. De asemenea, el a comparat fenomenul migrației cu transportul de animale.

„Dacă te duci la dans, ai tot dreptul să te îmbeți – nu ar trebui să existe niciun fel de neînțelegere și niciun fel de problemă – dar dacă eviți să te îmbeți și să-ți pierzi mințile, ai putea evita, de asemenea, să te confrunți cu anumite probleme și să dai peste un lup”, a spus el în timpul emisiunii sale.

Giorgia Meloni declarase după acel episod că nu ar trebui să fie judecată pentru comentariile făcute de partenerul ei și că, pe viitor, nu va mai răspunde la întrebări despre comportamentul acestuia.