'Cunoaştem că există operaţiuni care se pregăteau şi se pregătesc încă, dar nu numai împotriva Franţei, ci şi a altor ţări europene', a afirmat premierul francez pentru RTL, dar fără să ofere alte precizări.

'Vom trăi mult timp cu această ameninţare', de aceea 'trebuie să ne pregătim', a declarat Manuel Valls, subliniind că atentatele comise vineri seara la Paris au fost 'organizate, concepute, planificate în Siria'.

Dar epicentrul luptei împotriva Statului Islamic 'nu este în Siria, ci în primul rând în Irak. Acolo se joacă viitorul', a afirmat şeful guvernului francez, citat de DPA.

Potrivit RTL, un individ cu numele Abdelhamid Abaaoud (27 de ani) a fost identificat drept comanditarul atentatelor de la Paris, unul dintre cei mai activi călăi ai grupării jihadiste Daech (acronimul arab al Statului Islamic) din Siria, potrivit publicaţiei online 20 minutes.fr.

O serie de atentate au fost comise vineri seara în Paris, soldându-se, conform celui mai recent bilanţ cu 132 de morţi, după ce trei răniţi spitalizaţi au încetat din viaţă duminică. AGERPRES