Premierul a condus joi reuniunea comitetului interministerial privind absorbţia fondurilor europene, la care au participat reprezentanţii tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu. Cu această ocazie Boc a solictat miniştrlor care gestionează domenii referitoare la absorbţia fondurilor europene să prezinte, săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, soluţii pentru atragerea banilor comunitari.

În acest context, premierul Emil Boc a cerut Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) să preia iniţiativa în ceea ce priveşte coordonarea pregătirii răspunsurilor la rapoartele de audit efectuate de Comisia Europeană cu privire la implementarea unor Programe Operaţionale.

De asemenea, ACIS va avea responsabilitatea implementării măsurilor necesare pentru îmbunătăţirea mecanismelor de verificare a achiziţiilor publice referitoare la fondurile structurale. Având in vedere deficienţele semnalate de reprezentanţii Comisiei Europene, în urma misiunilor de audit efectuate cu privire la sistemul de management, verificare şi control a fondurilor europene pe componenta legată de achiziţiile publice, premierul a cerut clarificarea rolului concret pe care fiecare dintre structurile cu atribuţii de verificare trebuie să îl îndeplinească.