Banca a ales IdealRatings Inc., unul dintre liderii mondiali în furnizarea de servicii de gestionare a fondurilor islamice compatibile, drept cea mai de încredere sursă pentru identificarea globală a instrumentelor islamice compatibile.

Raţionamentul compatibilităţii se bazează pe liniile directoare islamice general acceptate şi transparente definite de IdealRatings şi Biroul de control Sharia cu reprezentanţe în Jeddah, Bahrain, Arabia Saudită şi Manama. IdealRatings verifică şi evaluează lunar mai mult de 12.000 de acţiuni şi fonduri tranzacţionabile (Exchange Traded Funds – ETF).

‘Sistemul financiar islamic reprezintă unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creştere din lumea de astăzi şi suntem încântaţi de faptul că putem oferi clienţilor noştri posibilitatea de a identifica şi tranzacţiona online acţiuni islamice compatibile. IdealRatings este cea mai de încredere marcă din domeniu în ceea ce priveşte identificarea şi evaluarea acţiunilor islamice compatibile’, a declarat Jakob Beck Thomsen, director Regional pentru Orientul Mijlociu şi CEO Saxo Bank (Dubai) Ltd.

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.