„Am venit într-un desant important de la nivel guvernamental, pentru că am auzit vestea că aici în Târgu Lăpuş se fabrică măşti foarte bune şi nu numai măşti foarte bune, ci se pune la cale realizarea, producţia pentru prima oară în România a stratului filtrant din cadrul măştilor chirurgicale, măştilor FFP2, straturi care asigură de fapt protecţia cea mai mare, stratul filtrant.

Am şi văzut unde urmează să se instaleze această capacitate. Este foarte important că o companie românească reuşeşte într-un timp foarte scurt să fabrice măşti chirurgicale şi măşti FFP2. Şi, de asemenea, să fie pregătită să înceapă fabricația materialului atât de necesar care stă la baza realizării tuturor produselor de protecție sanitară, cum sunt măști, combinezoane, halate protectoare, bonete. Şi am venit să încurajăm această companie, care face pași foarte curajoşi, într-un domeniu extrem de important.

Sigur, o companie care are o activitate foarte importantă, mai veche, în domeniul producției de mobilă și care iată că își folosește experiența și pentru a putea să producem în România ceea ce avem nevoie în perioada de epidemie și după perioada de epidemie”, a mai declarat premierul.

Referitor la neregulile de la firma din Dragomireşti, Orban a spus că este vorba de o investiție care a fost susținută de guvern și de ministrul economiei, oferind unei capacități de producție din județul Dâmbovița, care nu e un județ unde există dezvoltare: „Am creat această oportunitate de producție a unor măști, atât de necesară, pentru că și ei au capacitatea să producă și măști chirurgicale, şi măşti FFP2.

Da, urmează să se lămurească domnul ministru în timp cât mai scurt, dar investiţia va fi folosită și acolo se vor produce măști de calitate și va exista o producție care să facă față cererii de pe piața românească. Oricum, utilajele sunt în garanție, oricând se poate apela la echipe de service (…) și problema trebuie rezolvată”.