B.S.A. International este deținută de către B.S.A., companie franceză care este societatea mamă a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în Romania atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate și Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate și importate pe teritoriul Romaniei..

SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filială a societății Albalact. S.C. Albalact Logistic S.R.L. este, de asemenea, o filială asocietății Albalact care desfășoară transporturi rutiere de mărfuri.

În cadrul operaţiunii de concentrare economică au fost analizate piața colectării laptelui crud, piața producției și comercializării laptelui proaspăt pentru consum, piața producției și comercializării laptelui pentru consum UHT, piața producției și comercializării untului, piața producției și comercializării smântânii, piața producției și comercializării produselor acidofile, piața producției și comercializării brânzeturilor şi piața produselor lactate pentru programul școlar „Cornul și Laptele”.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.