Este vorba de Micle Daniel-Ionel, un dezvoltator imobiliar care, deşi a încasat de la diverşi cetăţeni clujeni avansuri cuprinse între 15.000 şi 20.000 de euro sau chiar preţul integral, de peste 35.000 de euro, pentru apartamentele pe care urma să le construiască, nu a finalizat lucrările la o parte dintre blocurile de locuinţe promise.
Micle Daniel-Ionel şi asociatul său, Mureşan Sergiu-Romeo, intenţionau să construiască 14 blocuri însă, din cauza crizei economice, au finalizat abia patru. Un al cincilea bloc a fost început, însă lucrările au fost stoptate în urma cu mult timp.
Înainte ca proiectul imobiliar să fie dus la bun sfârşit, Micle Daniel-Ionel a încasat avansuri de la peste 50 de clujeni, cu care a semnat antecontracte de vânzare-cumpărare înainte ca apartamentele să fie finalizate. Există persoane care nu şi-au primit apartamentele nici acum, la aproape cinci ani de la demararea proiectului.
Șapte dintre păgubiţi au dat în judecată dezvoltatorul imobiliar pentru a-şi recupera banii în justiţie. Dar, toate bunurile imobile ale lui Micle Daniel-Ionel erau în curs de executare silită, astfel că singura soluţie a fost ramânea deschiderea procedurii insolvenţei faţă de comerciantul persoană fizică Micle Daniel-Ionel.
De la data pronunţării hotărârii, Micle Daniel-Ionel nu mai are dreptul să-şi administreze averea, acest drept revenind automat lichidatorului judiciar.
Valorificare averii este însă problematică deoarece la începutul anului 2011, Micle Daniel-Ionel şi-a ipotecat toate imobilele deţinute prin contracte de împrumut în favoarea unei persoane fizice. Valabilitatea acestor documentele este, însă, pusă serios la îndoială de către creditorii lui Micle, care se tem însă că nu îşi vor mai putea recupera banii.