Scopul şantajului era să forţeze încheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, în condiţiile impuse de aceasta, pentru o sumă de peste 30 milioane euro.

Acest şantaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup împotriva companiei noastre în ultimii ani, în încercarea de a ne forţa să plătim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale.

RCS&RDS nu a acceptat şi nu va accepta niciodată astfel de practici şi nici nu poate fi de acord să mărească factura abonaţilor săi în interesul unui astfel de grup de presiune.

În ceea ce priveşte contractul legal dintre compania noastră şi BODU SRL, este vorba de un contract de asociere în participaţiune pentru construcţia, amenajarea şi exploatarea unui complex de clădiri, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, destinate organizării de evenimente, care nu are nicio legatură cu LPF şi difuzarea meciurilor de fotbal.

Acest contract de asociere a fost încheiat conform prevederilor Codului comercial din România. Toate operaţiunile privitoare la acest contract sunt evidenţiate în documentele financiar contabile, iar toate plăţile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislaţiei aplicabile.

Menţionăm că drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal, au fost adjudecate de RCS&RDS împreună cu Antena 1, printr-o liciţatie publică desfaşurată cu 16 luni înainte de încheirea acestui contract, iar suma oferită în licitaţie a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decât în contractul anterior.