Margot Wallström, vicepreşedintele Comisiei Europene, povesteşte pe blogul său cum a petrecut săptămâna sărbătorilor de iarnă în Transilvania.

„Una dintre marile provocări ale aderării României la UE o reprezintă, pentru locuitorii satelor, modul în care vor sacrifica de acum încolo porcii. Ei se tem că noile reglementări europene îi vor determina să renunţe la vechile obiceiuri de Crăciun. Am încercat să le explic că nimic nu îi va împiedica să-şi respecte tradiţiile atunci când este vorba de consumul propriu şi nu de comercializarea cărnii“, s-a confesat pe blogul său Margot Wallström, vicepreşedintele Comisiei Europene. Wallström a petrecut Anul Nou în Transilvania, împreună cu mai mulţi prieteni suedezi. Noaptea de la cumpăna dintre ani a găsit-o în piaţa din Baia Mare, alături de mii de localnici. Margot Wallström îşi aminteşte cu plăcere de ospitalitatea românilor, care au primit-o cu palincă şi cârnaţi de casă.

Demnitarul european a încercat, fără suscces, să-l găsească pe Dracula. După o săptămână petrecută în ţara noastră, Wallström conchide: „În calitate de nou stat membru, România va trebui să utilizeze o mare parte din fondurile europene, pentru a rezolva problema colectării deşeurilor şi cele legate de mediu“.