"Această metodologie a fost aprobată în cadrul ministerului şi va fi publicată în perioada următoare în Monitorul Oficial. Pentru a fi pusă în practică de administraţia publică trebuie ca şi oamenii să înţeleagă că trebuie să fie consultaţi, pentru a nu se mai ajunge la abuzuri. Îţi dai seama peste noapte că te-ai trezit cu un bloc opt etaje lângă casa ta şi deja nu mai poţi să faci nimic. Prin această metodologie cei care construiesc vor fi limitaţi de opinia societăţii civile. Am verificat chiar eu punctual astfel de şantiere aflate în construcţii şi am constatat că multe dintre ele aveau aviz favorabil. În acest moment legislaţia este absurdă, haotică. După adoptarea acestei metodologii vor fi şi mulţi împotriva. În ultimii 20 de ani s-a construit în special pe baza argumentelor economice, care au depăşit argumentele interesului public. Dacă societatea civilă nu se face auzită, noi suntem neputincioşi", a explicat Elena Udrea, menţionând că sunt şi multe cazuri de încălcare a legislaţiei.
Ministrul Dezvoltării Regionale a mai precizat că a fost început un dialog cu societatea civilă pentru a găsi un mod ca aceasta să se implice în planurile de urbanism.
Elena Udrea participă duminică la dezbaterea publică ‘Buna guvernare – bunul urbanism. Participarea publică în procesul planificării şi dezvoltării urbane’, organizată de MDRT şi Asociaţia ActiveWatch- Agenţia de Monitorizare a Prese.
SURSA: Agerpres